Prefectul județului Alba, Dănuț – Emil Hălălai a participat miercuri 25 octombrie, a.c. la ceremonialul organizat cu prilejul Zilei Armatei Române, desfășurat la Cimitirul Eroilor din municipiul Alba Iulia.  Evenimentul a început cu intonarea Imnului Național, a urmat o slujbă de pomenire a celor care și-au dat viața în luptă și o serie de discursuri legate de semnificația acestei zile. Autoritățile au depus coroane de flori și, alături de cei prezenți, au asistat la defilarea gărzii de onoare asigurată de elevi de la Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul”. 

 

”Ziua Armatei României reprezintă un moment important, impregnat de simbolism şi semnificaţii pentru poporul român. Ziua de 25 Octombrie se înscrie, alături de alte sărbători cu specific militar, în categoria acelor momente aniversare la care participă, sub diverse forme, nu doar cei îmbrăcaţi în uniforma militară, ci toate segmentele societăţii civile. Acest lucru se datorează respectului de care se bucură armata română în rândurile tuturor cetăţenilor, fapt probat de prezenţa sa constantă pe primele locuri în sondajele de opinie, ca o instituţie în care oamenii au încredere şi pe care o preţuiesc, înţelegându-i menirea şi necesitatea.
Prin semnificaţia sa istorică, 25 octombrie este Ziua Armatei României, o zi de glorie şi de cinstire pentru eroismul şi jertfele prin care, de-a lungul vremii, oştirea noastră şi-a îngemănat faptele de arme cu soarta neamului românesc, îndeplinindu-şi misiunea nobilă de a apăra unitatea naţională şi integritatea teritorială a statului român.
Folosesc acest prilej, Ziua Armatei României, pentru a adresa, cele mai calde felicitări şi urări de succes în activitate ostaşilor noştri, în special celor care se află în misiuni departe de hotarele ţării, cei care reprezintă cu profesionalism ţara, dar şi dumneavoastră, celor prezenţi aici, de ale căror sprijin şi încredere noi, cu toții avem nevoie.
În această zi aducem piosul nostru tribut de recunoştinţă şi omagiul veşnicei admiraţii tuturor acelora care, trecuţi în nefiinţă pe altarul Patriei, încununaţi de laurii cuveniţi eroilor, veghează cu sufletele lor curate drumul de azi al militarilor români spre noile izbânzi ale viitorului.
Iată de ce, vă rog să-mi permiteţi să adresez sentimentele noastre de profundă recunoștiință și apreciere în onoarea militarilor noştri, a veteranilor de război, a cadrelor militare în rezervă şi în retragere şi să prezint salutul meu dumneavoastră, a tuturor invitaţilor prezenţi astăzi la sărbătorirea Zilei Armatei României”! se precizează în mesajul prefectului județului Alba, Dănuț-Emil Hălălai, dedicat Zilei Armatei Române
 

 

Instituția Prefectului – Județul Alba

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux