Vineri 30 iunie 2017, s-a desfășurat în Sala Mihai Viteazul din cadrul Instituției Prefectului Alba, sub coordonarea prefectul Dănuț Emil Hălălai, seminarul cu tema ” Rolul comunicării în procesul de asigurare a legalității și climatului de ordine publică”. La reuniune au participat secretarul general al Secției Române a Asociației Internaționale a Polițiștilor, dr. Ion Mircea Gherghiță, președintele Organizației  pentru Apărarea Drepturilor Omului din România, dl Florentin Scalețchi, președinți ai unor regiuni IPA din România, Moldova, Belgia, Serbia și Bosnia Herțegovina, membri și simpatizanți ai IPA.

„Ne bucurăm să fim gazdele acestui eveniment internaţional important organizat de Asociaţia Internaţională a Poliţiştilor, o organizaţie mondială, cu peste 350.000 de poliţişti activi şi în rezervă, şi cu o activitate de peste 5 decenii. Seminarul se doreşte o dezbatere serioasă privind comunicarea în procesul de asigurare a legalităţii şi a climatului de ordine publică. Prefectul are un rol important bine delimitat în tot acest proces şi acesta a fost motivul pentru care am decis să găzduim seminarul la Alba Iulia”, a declarat Dănuţ Hălălai, prefectul judeţului Alba.

Asociaţia Internaţională a Poliţiştilor este cea mai mare organizaţie de prietenie a poliţiştilor din întreaga lume, bazele acesteia fiind puse în 1 ianuarie 1950. În România, Asociaţia Internaţională a Poliţiştilor funcţionează din anul 1992, iniţiativa înfiinţării acesteia aparţinând domnului general-locotenent dr. ing. Iulian Medrea. În toţi aceşti ani de eforturi, Secţia naţională IPA a devenit unul dintre cele mai importante ONG-uri din ţară, grupând în cele peste 150 de regiuni (filiale teritoriale) din structura sa, câteva zeci de mii de membri activi.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux