Prefectul județului Alba, Dănuț Emil Hălălai  a convocat vineri 30 iunie a.c. o reuniune de urgență cu reprezentanții  ISU Alba, DSP, Alba, DSVSA Alba, IPJ Alba, IJJ Alba, Organizației Crucii Roșii Alba având ca temă întreprindea măsurilor necesare pentru a veni în sprijinul populației pe timp de caniculă, respectiv aplicarea planului județean de măsuri și acțiuni pentru perioada sezonului de vară și în perioade cu caniculă și secetă hidrologică din anul 2017, aprobat în luna mai a.c. de către Comandamentul Județean pentru Situații de Urgență.

Cu acest prilej, prefectul Dănuț Emil Hălălai a subliniat faptul că principala prioritate pentru autorități este să vină în sprijinul populației și să transmită o serie de recomandări care să conducă la evitarea unor situații de risc.

De asemenea, a solicitat să se monitorizeze permanent efectele temperaturilor ridicate asupra populației și să verifice stocurile de medicamente de urgență, în special cele destinate afecțiunilor care sunt agravate de caniculă.
Identificarea spațiilor climatizate, a locurilor pentru amplasarea unor puncte de prim-ajutor și existența rezervelor de apă au fost alte aspecte discutate în cadrul ședinței. Totodată, prefectul a cerut reprezentanților pentru situații de urgență o atenție crescută pentru că există riscul unor incendii de vegetație.
”E foarte important să facem câteva recomandări pentru populație pe care am rugămintea să le transmitem ori de câte ori este necesar și pe toate canalele de comunicare”, a menționat prefectul Dănuț Emil Hălălai.
Astfel, persoanele în vârstă și minorii să evite deplasările între orele 11.00 și 18.00 sau expunerea prelungită la soare, iar copiii să fie supravegheați în permanență, în special pentru că este o perioadă de vacanță.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux