În Piața Cetății din Alba Iulia s-a desfăşurat vineri 2 iunie a.c.  festivitatea oficială de absolvire, în prezenţa conducerii Universității ” 1 Decembrie 1918” şi a oficialităţilor locale. La ceremonie au participat, printre alții, prefectul județului Alba, Dănuț Hălălai, rectorul UAB, senatorul Daniel Breaz, ÎPS Irineu, arhiepiscopul Alba Iuliei, vicepreședintele CJ Alba, Dumitru Fulea, primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava și decani ai facultăților din universitatea albaiuliană.

Cu acest prilej prefectul Dănuț Emil Hălălai a rost un discurs în care a felicitat absolvenții, părinții acestora și întreg corpul profesoral pentru eforturile depuse:

”Ne aflăm în faţa unui moment deosebit, în care o nouă promoţie de absolvenţi a Universității ” 1 Decembrie 1918” din Alba Iulia serbează, în acest cadru festiv, finalizarea studiilor universitare.

Este un moment încărcat de emoţii profunde, atât din partea absolvenţilor, cât şi a cadrelor didactice, a tuturor invitaţilor, în mod deosebit a părinţilor, respectiv familiilor absolvenţilor, precum şi a prietenilor, colegilor şi studenţilor care participă la acest eveniment. Este momentul în care absolvenţii universității albaiuliene încheie una dintre cele mai frumoase etape ale vieţii – studenţia.

Dacă în cadrul Universităţii ” 1 Decembrie 1918”  există atâtea specializări atrăgătoare prin prisma cunoştinţelor pe care le oferă tinerilor şi posibilităţilor de afirmare şi realizare profesională, pot afirma că absolvenţii de azi finalizează studiile într-una dintre cele mai prestigioase unități de învățământ din țară. O universitate care oferă în prezent condiţii de studii şi devenire profesională la nivelul celor furnizate de cele mai renumite instituţii academice de profil din lume, un corp profesoral de elită, un spațiu academic în care se respiră cultură şi spirit, în care se îmbină în mod strălucit gândurile şi idealurile unor generaţii de profesori, foşti şi actuali studenţi, absolvenţi. Încet, dar sigur, pe măsură ce anii au trecut, tinerii de acum câțiva ani s-au maturizat, au acumulat noi şi noi informaţii şi cunoştinţe, şi s-au format profesional ca specialişti în diverse domenii.  Forța Universităţii ” 1 Decembrie 1918”  se bazează nu pe cantitatea ci pe calitatea absolvenţilor și  a serviciilor prestate, iar pentru acest fapt, nu pot decât să îmi exprim sincera admirație și să adresez calde mulțumiri pentru eforturile îndelungate depuse de către conducerea Universității, cadrele didactice, între corpul profesoral și auxiliar, fără de care astăzi nu ne-am afla aici în această fericită zi.

 

Dragi absolvenţi, să aveţi încredere în voi şi să fiţi convinşi că ceea ce aţi realizat până în acest moment înseamnă enorm de mult şi trebuie să vă dea încredere deplină în puterile voastre. Aţi învăţat de la profesorii voştri atât de multe lucruri şi acum ştiţi încă unul, esenţial pentru reuşita în profesie, dar şi în viaţă: faptul că numai învăţând şi muncind în continuare Vă puteți asigura desăvârşirea şi succesul. Luaţi cu voi tot ce aţi învăţat bun în aceşti ani de facultate, şi nu uitaţi că porţile  Universităţii ” 1 Decembrie 1918”  rămân deschise tot timpul pentru voi. Vă rog să aveţi încredere în voi, în cunoştinţele dobândite şi…în visele voastre! Să vă urmaţi visele şi să faceţi în viaţă exact ceea ce simţiţi că vă place şi vă împlineşte! Nu vă temeţi de eşecuri! Pe calea visului ales de voi, viaţa vă poate încerca din când în când. Nu vă pierdeţi încrederea în voi şi în ceea ce faceţi, fiindcă o lovitură a vieţii înseamnă de multe ori un pas înainte, pe care poate nu-l vedeţi sau nu-l înţelegeţi imediat…Trăiţi fiecare clipă la maxim!

Stimaţi părinţi, sunt convins că pe parcursul acestor ani aţi fost mereu alături de copii dumneavoastră, că aţi fost oricând gata să vă sacrificaţi pentru a le asigura bunăstarea şi condiţiile necesare studiilor, că aţi suferit alături de ei în momentele mai dificile şi că i-aţi susţinut în devenirea lor profesională, umană şi intelectuală. Astăzi, vă puteţi bucura din plin de reuşita lor, de faptul că eforturile depuse de ei le recompensează pe ale dumneavoastră.

Vă doresc mult, mult succes în viaţă, să Vă bucuraţi din plin de aceste clipe frumoase, alături de cei dragi, şi să aveți parte de multe împliniri profesionale și personale” .

 
Instituția Prefectului – Județul Alba

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux