În perioada 26.04.2017 – 03.05.2017 se organizează din inițiativa și sub coordonarea prefectului județului Alba, domnul Dănuț Emil Hălălai  întâlniri de lucru cu primarii și secretarii unităților administrativ – teritoriale din județ. Întâlnirile sunt programate astfel: miercuri, 26 aprilie a.c. la sediul Primăriei orașului Cîmpeni, joi 27 aprilie a.c. la sediul Instituției Prefectului – Județul Alba; vineri 28 aprilie a.c. la sediul Primăriei municipiului Blaj; miercuri 03 mai la sediul Primăriei municipiului Aiud. La reuniuni  participă primarii și secretarii unităților administrativ – teritoriale arondate zonelor teritoriale menționate anterior, precum și directori de servicii deconcentrate județene care  expun teme de interes pentru edili.

Principalele puncte de dezbatere  vizează următoarele aspecte: redactarea și adoptarea actelor administrative, comunicarea acestora către prefect precum și cele referitoare la verificarea legalității acestora; aplicarea actelor normative din domeniul restituirii proprietăților funciare, în special cererile nesoluționate și a necesarului de teren pentru finalizarea aplicării legilor fondului funciar; stadiul întocmirii documentațiilor necesare emiterii titlurilor de proprietate pentru cererile nesoluționate; oportunități de finanțare prin Programul Național de  Dezvoltare Rurală 2014 -2020; necesitatea asigurării unui climat de siguranță în incinta și în zona adiacentă unităților școlare ( instalarea sistemelor de supraveghere video, refacerea împrejmuirilor, asigurarea cu pază); schimbarea destinațiilor spațiilor școlare; autorizarea sanitară și autorizarea de securitate la incendiu a unităților de învățământ; organizarea taberelor școlare; strategia județeană de sănătate; angajarea de asistenți medicali comunitari; introducerea cadastrului în unitățile administrativ – teritoriale din județul Alba; organizarea de amenajamente pastorale; informare fermieri privind subvențiile APIA 2017; recuperare debite ajutoare încălzire.

” Îmi doresc ca aceste întâlniri să fie extrem de utile pentru primari. Prezentăm tematici importante pentru activitatea acestora, special alese, pentru a veni în sprijinul lor. Totodată, folosesc acest prilej pentru a lua în mod direct pulsul comunităților și a –i asigura pe toți edilii de suportul meu și că aștept din partea lor inițiative cât mai multe, pe care să le transformăm împreună în realități concrete, în folosul cetățenilor” a declarat prefectul Dănuț Emil Hălălai.

Instituția Prefectului – Județul Alba

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux