Ambasadorul Mexicului în România, Jose Arturo Trejo, a inaugurat, miercuri, Consulatul onorific al ţării sale la Cluj-Napoca, împreună cu consulul onorific al Mexicului la Cluj, Vlad Danciu. Ambasadorul Arturo Trejo a precizat că acest consulat va contribui la strângerea relaţiilor dintre Mexic şi România, subliniind, totodată, potenţialul cultural şi economic al Clujului, în special pe domeniul IT.

Consulul onorific al Mexicului la Cluj, Vlad Danciu, a declarat că îşi propune să facă cunoscută cultura mexicană în zona Transilvaniei şi să contribuie la stabilirea de relaţii între universităţile clujene şi cele din Mexic.

Consulatul Onorific al Mexicului la Cluj-Napoca este circumscriptie consulară pentru judeţele Cluj, Sibiu, Bihor, Satu Mare, Maramureş, Sălaj, Mureş, Bistriţa-Năsaud şi Alba.

La deschiderea oficială a consulatului au participat prefectul județului Alba, domnul Dănuț Emil Hălălai și alți reprezentanţi ai administraţiilor din cele nouă judeţe.

Cu ocazia deschiderii consulatului de la Cluj, a fost organizată o seară mexicană, în cadrul căreia au fost prezentate şi două expoziţii de fotografie – „Mexico de mis Sabores” şi „Dia de los Muertos”.

 

Instituția Prefectului – Județul Alba

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux