Prefectul județului Alba, domnul Dănuț – Emil Hălălai s-a întâlnit joi 21, martie a.c, la sediul Instituției Prefectului – Județul Alba cu reprezentanți ai composesoratelor din județ, Direcției Silvice Alba, Inspectoratului Județean de Poliție Alba, Inspectoratului Județean de Jandarmi Alba, Oficiului Județean de Cadastru și Publicitate Imobiliară Alba, Administrației Județene a Finanțelor Publice Alba și primari, având și calitatea de președinți ai comisiilor locale de fond funciar.

În debutul întâlnirii, prefectul Dănuț – Emil Hălălai a precizat că a organizat această reuniune ca urmare a deselor semnalări din teritoriu privind organizarea și funcționarea ilegală a unor composesorate. ” Vrem să vă ascultăm ce probleme întâmpinați în activitatea voastră cotidiană și totodată să vedem cum vă putem ajuta ca Instituție a Prefectului. Am convocat totodată și reprezentanții ai structurilor de ordine publică și ai instituțiilor cu atribuții în domeniul fondului funciar, pentru ca împreună să găsim soluții viabile și concrete la problemele cu care vă confruntați. ” a declarat prefectul județului Alba.

Printre problemele sesizate de către participanții la întâlnire s-au evidențiat următoarele: constituirea ilegală a unor composesorate, numirea ilegală a unor președinți de composesorate, care nu aveau calitatea de membri composesori, neplata impozitelor la stat a unor composesorate, tăieri ilegale de arbori, acordarea dreptului de proprietate în favoarea composesoratelor pe niște terenuri care aparținuseră unor alți cetățeni și pe care aceștia le revendica în prezent.

Prefectul Dănuț – Emil Hălălai a precizat faptul că pentru constituirea ilegală a composesoratelor sunt necesare înaintarea de acțiuni în justiție, iar pentru tăierile ilegale de arbori sesizarea de urgență a organelor de poliție. În ceea ce privește procesul de reconstituire a dreptului de proprietate în favoarea composesoratelor, acesta va fi analizat cu atenție și dezbătut cu profesionalism și celeritate  în cadrul Comisiei Județene de Fond Funciar.

Prefectul județului Alba a mai subliniat faptul că în ceea ce privește funcționarea composesoratelor există un oarecare vid legislativ, iar în acest sens în urma consultării cu reprezentanții composesoratelor va înainta Guvernului propuneri legislative, care să vină în sprijinul activității acestora.

Instituția Prefectului – Județul Alba

 

 

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux