Luni 29 mai a.c. la sediul Instituției Prefectului – Județul Alba, în prezența subprefectului Monica Popescu a avut loc întâlnirea grupului de lucru pentru elaborarea Planului de Acțiune Antidrog Alba pentru perioada 2017 -2020.

Cu acest prilej a fost expusă o diagnoză locală privind situația în domeniul drogurilor la nivelul județului Alba, fiind prezentat totodată proiectul Planului de Acțiune Antidrog Alba  2017 -2020 pentru implementarea Strategiei Județene Antidrog. În ceea ce privește numărul persoanelor care au beneficit de asistență medical psihologică și socială în cadrul CPECA Alba se observă o creștere semnificativă față de anul 2015 și anume 34,  respectiv 43 de consumatori în 2016.

În finalul reuniunii, a fost aprobat Planul de Acțiune Antidrog Alba, care urmează să fie implementat și monitorizat la nivelul județului Alba.

”Fenomenul drogurilor care prezintă o complexitate deosebită, cu implicații în toate sferele de activitate – sănătate publică, siguranța cetățeanului și securitate națională – reclamă un răspuns instituțional multidisciplinar, pragmatic și eficient, bazat pe o evaluare realistă a nevoilor, resurselor, posibilităților de acțiune și obiectivelor. În acest sens mecansimul de coordonare instituit și consolidat prin Strategia Județeană Antidrog și Planul de Acțiune Antidrog Alba reprezintă elementul central în asigurarea coerenței și unității răspunsului la fenomenul drogurilor, pornind de la premisele cooperării autentice, evitării suprapunerilor, asigurării unui schimb eficient de informații și utilizării eficiente a resurselor” a precizat subprefectul județului Alba, doamna Monica Popescu.

 

 

Instituția Prefectului – Județul Alba

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux