Conform Administrației Naționale de Meteorologie, începând de duminică, 29 octombrie a.c. ora 10.00 până luni, 30 octombrie, ora 23.00 se va înregistra vânt puternic și ninsori viscolite pentru toate zonele montane. În acest sens ANM a emis și pentru județul Alba avertizare cod galben și cod portocaliu (pentru zona montană) de vânt intens, disconfort termic, precipitații mixte.

În județul nostru s-a activat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, care a dispus ca efectivele ISU, Inspectoratului Județean de Poliție, Inspectoratului Județean de Jandarmi din zonele vizate de avertizări să fie pregătite să intervină în orice moment în sprijinul cetățenilor.

Totodată s-a decis ca împreună cu autoritățile competente, acolo unde se impune închiderea drumurilor publice, această măsură să se întreprindă de urgență, iar autoritățile locale din zonele vizate să atenționeze populația pentru a evita deplasările pe acele drumuri.

Menționăm că au fost informate toate unitățile administrative teritoriale județene cu privire la prognoza meteo cu vreme severă, emisă de Administrația Națională de Meteorologie.

Ministerul Afacerilor Interne recomandă conducătorilor auto ca, înainte de a porni la drum , să se intereseze asupra condițiilor meteo și rutiere din zona traseului pe care vor să-l parcurgă și să respecte semnalizarea rutieră din zona respectivă sau a polițiștilor prezenți la fața locului.

Pentru a fi la curent cu cele mai noi informații despre alertele meteo, cele privind traficul rutier sau riscurile de inundații, recomandăm persoanelor să descarce aplicația DSU.

Vă informăm că la nivelul Ministerului Afacerilor Interne este activat Centrul național de Conducere Integrată care monitorizează orice situație de urgență pentru ca intervențiile din teren să se desfășoare în condiții optime.

Instituția Prefectului – Județul Alba

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux