Miercuri 25 ianuarie, a.c. începând cu orele 10.00, la sediul Instituţiei Prefectului – Judeţul Alba, s-a desfăşurat şedinţa Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice, la care au participat prefectul Mihaela Maria Albu, subprefectul Marius Zinca, manageri ai serviciilor publice deconcentrate, reprezentanţi ai asociaţiilor de pensionari din judeţ.

Ordinea de zi a şedinţei a cuprins următoarele puncte: informare privind îngrijirea la domiciliu a persoanelor vârstnice; informare cu privire la starea de sănătate a populației și factorii determinanți ai acesteia; prezentarea tematicii şedinţelor Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice Alba pe anul 2017.

 

În baza  acordurilor cadru și a contractelor subsecvente de furnizare servicii sociale  încheiate cu furnizori privaţi, persoanele vârstnice din judeţul Alba, au beneficiat de servicii de îngrijire la domiciliu în cadrul a 8 servicii dezvoltate de către: Asociaţia „ Filantropia Ortodoxă” Alba Iulia, Asociaţia „ Filantropia Ortodoxă” Cîmpeni,  Asociația Caritas Metropolitan Greco Catolic Blaj , Asociaţia „ Filantropia Ortodoxă” Izvoarele, Asociația Sfântul Proroc Ilie Tesviteanu Aiud, Filiala Filantropia Ortodoxă  Războieni Cetate , Filiala Filantropia Ortodoxă  Ocna Mureș,    Asociaţia „ Mentor  pentru îngrijiri comunitare ” Întregalde.

 

 

Prefectul Mihaela Maria Albu a precizat faptul că Instituția Prefectului – județul Alba va sprijini reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Alba în demersurile lor de a atrage atenția autorităților administrative asupra  importanței angajării la nivel local a asistenților comunitari.

 

Prefectul județului Alba, doamna Mihaela Maria Albu a expus tematica şedinţelor Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice Alba pe anul 2017, precizând faptul că a fost întocmită din centralizarea temelor  propuse de instituțiile publice și asociațiile de pensionari membre în cadrul comisiei.

 
Instituţia Prefectului – Judeţul Alba

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux