Luni 19 decembrie, a.c. începând cu orele 9.00, s-a desfăşurat şedinţa Colegiului Prefectural al județului Alba, prezidată de prefectul Mihaela Maria Albu.

În cadrul ședinței, reprezentanţii Direcţiei Judeţene pentru Cultură Alba şi ai Casei de Cultură a Studenţilor Alba au expus rapoarte privind activitatea desfăşurată de către instituţii în perioada 01.01. 2016- 30.11. 2016.

Direcţia Judeţeană pentru Cultură Alba a organizat 16 acţiuni constând în expoziţii, lansări de carte, sesiuni de comunicări şi au avut loc recepţii ale lucrărilor de restaurare la monumente istorice, realizându-se totodată protocoale de colaborare privind o serie de cercetări arheologice. Totodată  s-a realizat şi o amplă şi importantă activitate de emitere a avizelor de specialitate. Astfel au fost emise un număr de 220 avize cu descărcare de sarcină arheologică, pentru obiectivele situate în siturile arheologice de pe teritoriul municipiilor: Alba Iulia, Aiud, oraşele Cîmpeni, Teiuş; comunele:  Bistra, Cîlnic, Stremţ, Rădeşti, Şibot, Vinţu de Jos, comuna Blandiana, traseul Autostrăzii Sebeş-Turda.

Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia a organizat acţiuni proprii cu un buget total de 116.896 lei provenit din subvenţii şi venituri proprii, la care au participat aproximativ 400 de persoane şi care au avut un număr de aproximativ 5000 de beneficiari direcţi.

Pe lângă aceste acţiuni, Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia a avut acţiuni în parteneriat cu Instituţia Prefectului –Judeţul Alba, Primăria Alba Iulia, Consiliul Judeţean Alba, Universitatea „ 1 Decembrie 1918” Alba Iulia, Liga Studenţilor din Universitatea „ 1 Decembrie 1918”, Centrul de Cultură „ Augustin Bena”, şcoli şi licee din Alba Iulia în special cu Liceul de Arte Alba Iulia, Fundaţia Comunitară Alba, Federaţia Română de Powerlifting , I.S.U. Alba, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Alba, Centrul Militar Judeţean, Asociaţia Filantropia Ortodoxă, Interact Alba Iulia, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba.

Instituţia Prefectului – Judeţul Alba

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux