COMUNICAT DE PRESĂ

 

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Alba a desfăşurat în ultimele 24 ore,  acţiunile stabilite în şedinţa extraordinară convocată de prefectul judeţului Alba, doamna Albu Mihaela, în data de 07.01.2017, pentru gestionarea situaţiei în perioada valabilităţii Atenţionării meteorologice Cod Galben pentru temperaturi foarte scăzute (perioade în care vântul va avea intensificări, cu viteze de 50…60 km/h şi, pe arii restrânse, 70…75 km/h, spulberând şi troienind zăpada, determinând scăderea vizibilității local sub 200 m si izolat sub 50 m).

Pe acest fond, patrulele Ministerului Afacerilor Interne împreună cu personalul al Serviciului Judeţean de Ambulanţă şi al reprezentanţilor Poliţiei Locale, au patrulat în ultimele 24 de ore pe teritoriul unităţiilor administrativ teritoriale, în căutarea persoanelor cu nevoi, care puteau fi puse în pericol de temperaturile foarte scăzute.

În perioada 07 – 08.01.2017 s-a înregistrat la nivelul judeţului Alba 1 caz social căruia i s-a asigurat asistenţă medicală specializată și a fost transportat la UPU.

Până la această oră, nu sunt raportate situaţii de avarie în ceea ce priveşte alimentarea cu utilităţi publice a consumatorilor din judeţul Alba.

În continuare, instituţiile judeţene cu atribuţii în acest sens monitorizează acest fenomen, pentru a se lua din timp măsurile necesare salvării persoanelor cu nevoi.

 

 

Cu deosebit respect,

P/Purtător de cuvânt al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Alba

Plt.maj.

Marescu Dumitrescu Alina

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux