Prin Ordinul nr. 88/15.03.2017, prefectul Mihaela Maria Albu a constituit Comisia de verificare a modului în care au fost salubrizate cursurile de apă și au fost realizate și întreținute șanțurile și rigolele în localități, pentru asigurarea secțiunilor de scurgere a apelor mari. Din comisie fac parte reprezentanți ai Instituției Prefectului – Județul Alba, Sistemului de Gospodărire a Apelor, Serviciului Comisariatul județean Alba al Gărzii Naționale de Mediu, Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Unirea” al județului Alba.

Acțiunile de verificare se vor desfășura în perioada 23.03.2017 -28.04.2017.

În cadrul acestor controale se va verifica în principal : existența depozitelor de deșeuri și de material lemnos pe malurile și în albiile cursurilor de apă precum și în secțiunile de scurgere a podurilor și podețelor; existența depozitelor de material lemnos pe formațiunile torențiale din apropierea zonelor locuite; modul în care au fost realizate/întreținute șanțurile și rigolele de scurgere a apelor pluviale în localități.

”În urma constatărilor de pe teren se vor impune doar măsuri preventive de remediere a situațiilor neconforme constatate, cu termene de maxim două săptămâni de la data controlului urmând ca, la verificarea realizării acestora, să fie aplicate măsurile impuse prin legislația în vigoare.” a precizat  prefectul Mihaela Maria Albu

 

Instituția Prefectului – Județul Alba

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux